About me:

My Photo
seorang hamba Allah di muka bumi barakah; yang mencari sinar keimanan, Ummah Rasullullah; juga da'ie yang bertugas sebagai Murabbiyyah si Kecil yang masih belajar di Universiti Kehidupan.... sedang bermujahadah mencari redha Ilahi... Wallahualam.. Salam Ukhwah... Jazakallah... **Thinkingg,,,Analyzing,,,Deciding for Writting... Selagi diberi kekuatan atas anugerah Ilham dari Ilahi, terus menulis dan menulis... mencari rahmat dan cintaNYA yang tidak bertepi..

Blogger Cun dan Hensem

Sudi-sudikanlah klik.. ",)

"Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Ia mendapat pahala kebaikan yang juga diusahakannya, dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya. (Mereka berdoa dengan berkata): Wahai Tuhan kami! Janganlah Allah membebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Allah bebankan kepada orang-orang yang terdahulu kepada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Allah pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya. Dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah kesalahan kami, dan berilah rahmat kepada kami. Allah lah penolong kami, oleh itu tolonglah kami untuk mencapai kemenangan terhadap kaum-kaum yang kafir.." ameen~~~
[Surah Al-Baqarah: Ayat 286]
Katakanlah (wahai Muhammad):
"Wahai Allah yang mempunyai kuasa pemerintahan! Allah lah yang memberi kan kuasa pemerintahan kepada sesiapa yang Allah kehendaki, dan Allah jualah yang mencabut kuasa pemerintahan dari sesiapa yang Allah kehendaki. Allah lah juga yang memuliakan sesiapa yang Allah kehendaki, dan Allah jualah yang menghina sesiapa yang Allah kehendaki. Dalam kekuasaan Allah lah sahaja adanya segala kebaikan. Sesungguhnya Allah Allah Maha Berkuasa atas tiap-tiap sesuatu. "Allah lah yang memasukkan waktu malam ke dalam waktu siang dan Allah jua lah yang memasukkan waktu siang ke dalam waktu malam. Allah lah jua yang mengeluarkan sesuatu yang hidup dari benda yang mati, dan Allah jua lah yang mengeluarkan benda yang mati dari sesuatu yang hidup. Allah jualah yang memberi rezki kepada sesiapa yang Allah kehendaki, dengan tiada hitungan hisabNYA" Ameen~~ [Surah Al-Imran; Ayat 26-27]

Wednesday, March 21, 2012

Sukan Tahunan..


Sebenarnya dah kena fikir tentang sukan tahunan... ligat nak fikirkan bagaimana tema senamrobik kali ni.. Takutnya! Sebab first time nak latih budak-budak... Memang lah mereka tu mudah pick up dan catch apa sahaja yang diajar.. Tapi; kalau boleh nak buat se'best' yang boleh sebab; nak mereka happy! who? Murid; guru; parents dan saya sendiri!... They are really talented!!.. Tapi; bukan mudah nak latih.... Walaupun sukan sekolah dirancang pada Julai; tapi kena latih mulai now~ bak kata pepatah Inggeris "Practice make perfect.."

Yang paling penting teacher pun nak reduce weight sekali... Ya ALLAH; permudahkanlah urusan kami.... amin..

4 comments:

YanaHime said...

ahaks! chayok chayok!

maaf yer sbb lambat singgah balas

puteri cahaya. said...

@YanaHime : thanks!.. takpe :)

are_lin@yu said...

cikgu erk..beznya trgnt zaman sekolah dulu..;-)

puteri cahaya. said...

@are_lin@yu : cikgu tadika.. :d paling best tengok gelagat comel2x semuanya... hehe.. a'ah.. t'ingat zaman sekolah dulu :d

Search By Title

Loading...

My Words..